luni, 16 ianuarie 2017

Cateva motive pentru care as alege un Sejur in Mallorca 2017



Mallorca esta cea mai mare insula dintre cele Baleare care duce cu gandul pe oricine la statiuni de lux si distractie, insa sunt disponibile si multe alte activitati ce pot fi efectuate atat toamna, cat si iarna, atunci cand temperaturile sunt mult mai joase. In ultima perioada a crescut foarte mult cererea pentru un sejur Mallorca 2017, semn ca romanii isi doresc sa aiba parte de cele mai bune conditii, renuntand la cele de pe litoralul romanesc, iar insula aduce intotdeauna cate ceva nou care merita descoperit.

 
Catedrala 

Probabil ca cel mai cunoscut obiectiv turistic din Mallorca este catedrala orasului ce se remarca prin frumusetea sa, detaliile complexe ale interiorului si bineinteles pentru ca reprezinta opera lui Antoni Gaudi, ce a fost renovata mai tarziu sub atentia artistului contemporan Miquel Barcelo. Probabil ca aceasta catedrala este unica in toata lumea, structura sa fiind in mare parte gotica, cu expectia fatadei principale. Constructia a inceput in anii 1300 pe locul unei vechi moschei, care a marcat timp de 3 secole faptul ca Mallorca a fost capitala musulmana a regiunii, iar catedrala a fost finalizata abia 300 de ani mai tarziu, in 1601. 

 
Palatul Almudaida

Un sejur Mallorca 2017 nu se rezuma doar la plaje si voie buna, ci si la o istorie lunga si bogata, alaturi de multe locuri care merita explorate, iar printre acestea se numara si acest palat construit initial ca o fortareata islamica, care mai tarziu a fost transformata in resedinta monarhilor din Mallorca la sfarsitul secolului al XIII-lea. In prezent, palatul este folosit ocazional de regele Spaniei, familia regala rareori petrecandu-si timp aici, insa sunt gazduite periodic diferite evenimente culturale, precum concerte, spectacole variate sau festivaluri. De asemenea, turistii au ocazia de a vizita cateva incaperi ale palatului, unde pot admira nu numai arhitectura speciala si frumusetea cu care a fost decorat, ci si cateva exponate ce atesta istoria bogata a regiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu